Protein yönünden çok zengin besleyici aynı zamanda pratik ve basit bir tarif daha.
Afiyet olsun...
Malzemeler
-1 Su bardağı Yeşil Mercimek
(Mercimekler önceden ıslatılmış olursa işiniz çok daha kolay olacaktır)
-1 Kuru soğan
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/4 Bardak erişte (İsteğe bağlı)
-Tuz
Yapılışı
-Mercimekleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar bol suda kaynatalım, süzelim.
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytin yağında rengi dönene kadar kızartalım
-Tuzu, karabiberi ve salçayı soğanla birlikte kokusu çıkana kadar kızartalım
-Mercimekleri de soğanlara ekleyip üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirelim.
-Arzu edilirse erişteyi de kaynamakta olan mercimeklerin üzerine ekleyelim.
-3-5 dakika kaynaması yeterli olacaktır.
Afiyet olsun...
Malzemeler
-1 Su bardağı Yeşil Mercimek
(Mercimekler önceden ıslatılmış olursa işiniz çok daha kolay olacaktır)
-1 Kuru soğan
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/4 Bardak erişte (İsteğe bağlı)
-Tuz
Yapılışı
-Mercimekleri yıkayıp yumuşayıncaya kadar bol suda kaynatalım, süzelim.
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytin yağında rengi dönene kadar kızartalım
-Tuzu, karabiberi ve salçayı soğanla birlikte kokusu çıkana kadar kızartalım
-Mercimekleri de soğanlara ekleyip üzerini geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirelim.
-Arzu edilirse erişteyi de kaynamakta olan mercimeklerin üzerine ekleyelim.
-3-5 dakika kaynaması yeterli olacaktır.
Gerçekten çok vitamini bir yemek ellerinize sağlık çok güzel görünüyor 🤗🤗🤗
YanıtlaSilİşte tam da bu nedenle çocuklarımıza bu tür bakliyat yemeklerini sevdirmemiz ve nasıl pişirileceğini öğretmemiz çok önemli, diye düşünüyorum. İlginize çok teşekkür ederim Senem hanım.
YanıtlaSil