4 Ağustos 2017 Cuma

ŞEFTALİ KEBABI (KIBRIS)

Şeftali Kebabı, Kıbrıs'ın en güzel yemeklerinden biridir.

Bugün, yabancıların tadıp da unutamadıkları, Kıbrıslılar'ın tadına doyamadıkları, Şeftali Kebabı tarifini paylaşıyorum. Buyurun...

Malzemeler
-1 Kg Kıyma
-Banna (ince olsun)
-1 Büyük kuru soğan
-1 Bağ maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Yapılışı
-Banna'yı güzelce yıkayalım, sirkeli suda 5-10 dk bekletip tekrar sudan geçirip süzelim.
-Soğanı rendeleyerek  suyu ile birlikte kıymaya katalım.
-Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyerek güzelce yoğuralım.
-En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iç harcın son şeklini verelim.
-Bannayı içine kıymalı harçdan koyarak köfte büyüklüğünde saralım.
-Bütün malzeme bitene kadar bu işleme devam edelim.
-Malzeme bitince şeftalilerimizi şişlere dizelim.
-Şeftali kebabı mangalda, kömür ateşinde pişirilir. Orjinal pişirme şekli mangaldır. Aynı lezzette olmaz ama arzu ederseniz, fırında veya ızgarada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...



6 yorum:

  1. Adını nerden almış bu kebap? Bir hikayesi var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir inanışa göre "Şeftali gibi" kızarmasından dolayı bu ismi almıştır.
      Başka bir inanış ise, "Şef Ali" diye bir yemek ustasının keşfi olduğunu ve bu kebaba kendi adını verdiğini fakat zaman içerisinde ismin, Şef Ali'den, Şeftali'ye dönüşmüş olduğunu iddia eder.

      Sil
    2. Cok teşekkürler. Ben ikinci hikâyeyi daha çok sevdim.

      Sil
  2. Ellerinize sağlik çok güzel görünüyor mangal şeftali kebabsız olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence de mangal, Şeftali Kebabı ile, çok daha güzel.

      Sil
  3. Çok sevdiğimiz bir lezzet, mangalın olmazsa olmazıdır şeftali kebabımız. Çok güzel bir sunumdu bizimle paylaştığınız için teşekkürler sevgili mutfak işçisi.(Emel)

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.