Şeftali Kebabı, Kıbrıs'ın en güzel yemeklerinden biridir.
Bugün, yabancıların tadıp da unutamadıkları, Kıbrıslılar'ın tadına doyamadıkları, Şeftali Kebabı tarifini paylaşıyorum. Buyurun...
Malzemeler
-1 Kg Kıyma
-Banna (ince olsun)
-1 Büyük kuru soğan
-1 Bağ maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı
-Banna'yı güzelce yıkayalım, sirkeli suda 5-10 dk bekletip tekrar sudan geçirip süzelim.
-Soğanı rendeleyerek suyu ile birlikte kıymaya katalım.
-Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyerek güzelce yoğuralım.
-En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iç harcın son şeklini verelim.
-Bannayı içine kıymalı harçdan koyarak köfte büyüklüğünde saralım.
-Bütün malzeme bitene kadar bu işleme devam edelim.
-Malzeme bitince şeftalilerimizi şişlere dizelim.
-Şeftali kebabı mangalda, kömür ateşinde pişirilir. Orjinal pişirme şekli mangaldır. Aynı lezzette olmaz ama arzu ederseniz, fırında veya ızgarada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...
Bugün, yabancıların tadıp da unutamadıkları, Kıbrıslılar'ın tadına doyamadıkları, Şeftali Kebabı tarifini paylaşıyorum. Buyurun...
Malzemeler
-1 Kg Kıyma
-Banna (ince olsun)
-1 Büyük kuru soğan
-1 Bağ maydanoz
-Karabiber
-Tuz
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
Yapılışı
-Banna'yı güzelce yıkayalım, sirkeli suda 5-10 dk bekletip tekrar sudan geçirip süzelim.
-Soğanı rendeleyerek suyu ile birlikte kıymaya katalım.
-Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyerek güzelce yoğuralım.
-En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek iç harcın son şeklini verelim.
-Bannayı içine kıymalı harçdan koyarak köfte büyüklüğünde saralım.
-Bütün malzeme bitene kadar bu işleme devam edelim.
-Malzeme bitince şeftalilerimizi şişlere dizelim.
-Şeftali kebabı mangalda, kömür ateşinde pişirilir. Orjinal pişirme şekli mangaldır. Aynı lezzette olmaz ama arzu ederseniz, fırında veya ızgarada da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun...
Adını nerden almış bu kebap? Bir hikayesi var mıdır?
YanıtlaSilBir inanışa göre "Şeftali gibi" kızarmasından dolayı bu ismi almıştır.
SilBaşka bir inanış ise, "Şef Ali" diye bir yemek ustasının keşfi olduğunu ve bu kebaba kendi adını verdiğini fakat zaman içerisinde ismin, Şef Ali'den, Şeftali'ye dönüşmüş olduğunu iddia eder.
Cok teşekkürler. Ben ikinci hikâyeyi daha çok sevdim.
SilEllerinize sağlik çok güzel görünüyor mangal şeftali kebabsız olmaz.
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Bence de mangal, Şeftali Kebabı ile, çok daha güzel.
SilÇok sevdiğimiz bir lezzet, mangalın olmazsa olmazıdır şeftali kebabımız. Çok güzel bir sunumdu bizimle paylaştığınız için teşekkürler sevgili mutfak işçisi.(Emel)
YanıtlaSil