MALZEMELER
-700 Gr kıyma
-1 Büyük kuru soğan
-3 Çorba kaşığı pirinç
-1 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Demet maydanoz
-Tuz
-1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
-1 Yumurta
-Kızartmak için sıvı sıvı yağ
Bulamak için
-2 Yumurta
-Un
-Galeta unu
Yapılışı
-Kıymanın yarısını suyunu salıp çekene kadar kızartalım ve rendelediğimiz soğanı, tuz ve karabiberi, kıymaya ekleyelim.
-Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
-Kıyma ve pirinç soğuyunca geri kalan çiğ kıymayı, zeytinyağını ve yumurtayı ekleyerek yoğuralım.
-Maydanozu ince doğrayıp harcımıza ekleyelim ve buzdolabında en az yarım saat kadar bekletelim.
-Köfte harcından irice parçalar koparıp köfte şeklini vererek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun...
Şimdiye dek verdiğiniz bütün tarifler sahaneydi. Eminim ki bu da öyledir. Çok sıkı bir takipciniz oldum. Sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler sıkı takipçi... Beni onurlandırıyorsunuz.
Sil