21 Temmuz 2017 Cuma

Anne Keki

Her evde değişik malzeme ve tariflerle yapılan Anne Keki, bazen Gülsuyu bazen de portakal kabuğu ve portakal suyu katılarak  yapılır. Görüntü  de değişken olabilir fakat  içine katılan en önemli malzeme olan Anne Sevgisi hep aynıdır.

Malzemeler
-3 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1/2 Su bardağı sıvı yağ
-1/2 Su bardağı süt
-1/2 Kahve fincanı Gülsuyu
-1 Vanilya
-1 Kabartma tozu
-2-2.5 Bardak un

Yapılışı
-Yumurta ve Şeker birlikte çırpılır.
-Süt, Yağ ve gülsuyu katılarak karıştırmaya devam edilir.
-Vanilya un ve kabartma tozu da katılarak homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır.
-Altı yağlanmış bir fırın kabına dökülerek üzerine havanda dövülmüş badem konur.
-180 Derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Keklerin en güzeli ellerinize sağlik cok güzel görünüyor eminim tadı da bir olkadar güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı da görüntüsü kadar güzeldi gerçekten. Teşekkürler Senem hanım.

      Sil
  2. Ne güzel tanımladınız sevgili mutfak işçisi! Çoğu insan için anne elinin değdiği herşey çok güzeldir. Benim için de öyle. Eminim ki tarifiniz de çok lezzetlidir. Ellerinize yureginize sağlık

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.