İşten eve yorgun ve aç geldiğim zamanlarda, hazırda yemek de yoksa, imdadıma ilk yetişen Bulgur Pilavı olur. Ayrıca, Tavuğun, Köftenin, Kolokasın, Molohiyanın yanına da çok güzel bir tamamlayıcıdır.
Malzemeler
-1 Su bardağı bulgur
-1 Domates (Rendelenmiş)
-1 Baş kuru soğan
-1/2 Yemek kaşığı domates salçası
-1/2 Kahve fincanı Zeytinyağı
-Tuz, Su
Yapılışı
-Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında hafif solduralım.
-Tuzunu ekleyelim.
-Domatesimizi soğanın üzerine ekleyelim ve 2-3 dk soğanla birlikte pişirelim.
-Domates salçamızı katalım. Karıştıralım.
-Salçanın hemen arkasından yıkadığımız bulguru tencereye alıp karıştıralım.
-Bulgurun üzerini yaklaşık 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
-Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve kapağı kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
-1 Su bardağı bulgur
-1 Domates (Rendelenmiş)
-1 Baş kuru soğan
-1/2 Yemek kaşığı domates salçası
-1/2 Kahve fincanı Zeytinyağı
-Tuz, Su
Yapılışı
-Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında hafif solduralım.
-Tuzunu ekleyelim.
-Domatesimizi soğanın üzerine ekleyelim ve 2-3 dk soğanla birlikte pişirelim.
-Domates salçamızı katalım. Karıştıralım.
-Salçanın hemen arkasından yıkadığımız bulguru tencereye alıp karıştıralım.
-Bulgurun üzerini yaklaşık 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
-Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve kapağı kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Güzel ve pratik bir yemek.
YanıtlaSilEvet, üstelik oldukça da sağlıklı.
YanıtlaSilEvet çok güzel ve sağlıklı eskiden nenelerimiz özellikle baflılar bulgur pilavının üzerine sultani üzüm serpip yerlerdi inanılmaz bir tat oluşur denemenizi tavsiye ederim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Senem hanım. Dediğiniz şekilde deneyeceğim.
Sil