14 Ağustos 2017 Pazartesi

Domatesli Bulgur Pilavı

İşten eve  yorgun ve aç geldiğim zamanlarda,  hazırda yemek de yoksa, imdadıma ilk yetişen  Bulgur Pilavı olur. Ayrıca, Tavuğun, Köftenin, Kolokasın, Molohiyanın   yanına da çok güzel bir tamamlayıcıdır. 

Malzemeler
-1 Su bardağı bulgur
-1 Domates (Rendelenmiş)
-1 Baş kuru soğan
-1/2 Yemek kaşığı domates salçası
-1/2 Kahve fincanı Zeytinyağı
-Tuz, Su

Yapılışı
-Soğanı yemeklik doğrayıp zeytin yağında hafif solduralım.
-Tuzunu ekleyelim.
-Domatesimizi soğanın üzerine ekleyelim ve 2-3 dk soğanla birlikte pişirelim.
-Domates salçamızı  katalım. Karıştıralım.
-Salçanın hemen arkasından yıkadığımız bulguru tencereye alıp karıştıralım.
-Bulgurun üzerini yaklaşık 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim.
-Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve kapağı kapatıp suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Evet, üstelik oldukça da sağlıklı.

    YanıtlaSil
  2. Evet çok güzel ve sağlıklı eskiden nenelerimiz özellikle baflılar bulgur pilavının üzerine sultani üzüm serpip yerlerdi inanılmaz bir tat oluşur denemenizi tavsiye ederim ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Senem hanım. Dediğiniz şekilde deneyeceğim.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.