Okul çıkışında, öyle saatlerinde ve aç bir şekilde, eve doğru yürürken hayalimdeki yemek hep Bullez Badadez olurdu.
Kalabalık bir arkadaş gurubu ile yorgun bir şekilde yürürken burnumuza gelen tanıdık yemek kokuları nasıl da cazip nasıl da açlığı körükleyiciydi...
Her geçtiğimiz evin önünden dışarıya taşan kokuları tanımlayarak ne yemek piştiği ile ilgili tahminler yaparken, herhangi bir kapıyı çalıp mutfağa dalmamak için kendimizi zor turardık. Hoş, çoğu tanıdık, dost evlerdi ama aldığımız terbiye, yemek vakti, kimseyi rahatsız etmemek ve belki de sınırlı olan yemeğine, çok zorda kalmadığımız sürece, ortak olmamak doğrultusundaydı.
Yol gittikçe uzar uzardı ama eve girerken bizi sık sık karşılayan Bullez Badadez kokusu her şeye değerdi. Açlığa, yorgunluğa, arkadaşlarla yapılan tartışmalara ve beklenmedik, düşük gelen notlara...
Bu gün çok sevdiğim bu yemeği paylaşmak istiyorum. Basit, Pratik, Lezzetli.
Malzemeler
-1 Kg ceviz büyüklüğünde Kıbrıs Patatesi.
-1 Kg Bullez
-Kızartmak için sıvı yağ.
-Tuz
-Limon
Yapılışı
-Patates ve bullezleri yıkayıp kurulayalım ve ayıklayalım. (Patateslerimizi, iyice yıkadıktan sonra, kabukları ile kızartabiliriz).
-Patatesleri sert bir cisimle ortalarına hafifçe vurarak kıralım.
-Bullezlerin iri yerlerine yarıklar açalım.
-Kızartma içi derin bir tencereye yağı koyarak kızgın hale gelene kadar bekleyelim.
-Önce patatesler sonra bullezleri tencerede silkeleyerek kızartalım.
-Kızartırken tuzlamayı unutmayalım.
-Üzerlerine limon sıkalım. Afiyet olsun...
Lezzete lezzet katan bir yorumla tarifinizi vermişsiniz değerli lezzet ustası.
YanıtlaSiltarifi okumadan, sayenizse mis gibi yemek kokularını alır gibi oldum.
yemeğiniZ çok güzel olmuş.
Teşekkür ederim Melek hanım. Bu yemeği çok seviyorum, çok da severek yazıp paylaşmak istedim. Beyenmenize sevindim.
SilÇok teşekkürler çocukluk günlerimize döndürdünüz. Yaş ilerledikçe kızartmalardan uzak duruyoruz., ama yine de yakın zamanda bir öğlen yemeği olarak düşünebiliriz.
YanıtlaSilGüzel yorumunuza teşekkürler. Bence de güzel bir öylen yemeği olarak, yanına bol yeşillik ile yapılmış limonlu bir salata veya yoğurt ile harika olacaktır.
SilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor yanına gabbar turşusunuda koyduk mu yemeye doyum olmaz
YanıtlaSilGabbar turşusu ile de çok güzel olur. İlginize ve katkınıza teşekkürler Senem hanım.
SilSevgili mutfak işçisi
YanıtlaSilSayenizde okul yıllarıma ve cocukluguma, yani özüme döndüm. Sizinle ortak bir geçmişten geldiğimiz apaçık. Geçmişe yolculuk için çok teşekkürler. Benim de çok sevdiğim bir yemek bu. Ama yanında süzme bir yoğurtla!
Yeni tariflerinizi dort gözle bekleyeceğim. Sevgiler
İlginize ve desteğinize teşekkür ederim.
YanıtlaSil