16 Haziran 2017 Cuma

Şekerpare


Şekerpare çok özel bir tatlıdır. Ben yıllardır aynı tarif ile Şekerpare yapıp sevdiklerimle paylaşıyorum. Son derece pratik olan bu tarif sizlerin becerikli ellerinizde şekillenmekten mutluluk duyacaktır...

Malzemeler

-2 Yumurta
-250Gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-Bir Su bardağı tozşeker
-4 Yemek kaşığı irmik
-2 Yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 Kabartma tozu
-1 Vanilya
-Un (4-5 Su bardağı)

Şerbet için
-3 Su bardağı şeker
-4 Su bardağı Su
-1/4 Limonun suyu

Üzerine
Kabuğu soyulmuş badem.

Yapılışı

-İlk yapacağımız iş şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmaktır. Orta ateşte şeker ve su kaynamalı. Burada şeker eridikten sonra 3-5 dakika kaynatmak yeterlidir. Ocaktan almadan 1/4 limonun suyunu da katarak bir taşım kaynatıp soğumaya bırakınız.
-Yumurta, yağ ve şekeri iyice karışana kadar çırpalım
-Üzerine irmik, hindistan cevizi, vanilya ve orta sertlikte bir kurabiye kıvamına gelene kadar un katıp kabartma tozunu ekleyelim.
-Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil vererek fırın tepsimize dizelim.
-Şekerparelerimizin üzerine kabuklarını ayıkladığımız bademleri dizerek 180 derece, önceden ısıtılmış, fansız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
-Pişirdiğimiz şekerpareleri fırından çıkarıp şurubu üzerine gezdirelim.
-Soğutarak servis edelim. Afiyet olsun.



 

4 yorum:

  1. Tatlınız çok güzel görünüyor. Tarifinizi zevkle uygulayacağım. Pratik ve kolay bir tatlı.soğuk olarak da servis yapıldığı için yazın da misafirlere sunulur.tatifiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. İlginize teşekkür ederim Melek hanım. Sağlıkla yapıp afiyetle tüketiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ben yapamam, tutturabilir miyim ki? diye düşünürken birden kendimi tezgahın başında buldum! Tam ölçü, mükemmel tat! Ellerinize sağlık..
    (Özgü)

    YanıtlaSil
  4. Becerikli ellerinizde şekillenen bir lezzet daha. Tebrik ederim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.