9 Haziran 2017 Cuma

KÖSTEBEK PASTA

 

Malzemeler
Kek için
-1 Paket çikolatalı puding
-3 Yumurta
-1 Su bardağı toz şeker
-1/2 Su bardağı süt
-1/2 Su bardağı sıvı yağ
-1 Kabartma tozu
-2 Su bardağı un
 İç dolgusu için
-1 Adet Muz
-2 Çorba kaşığı çikolata parçası
 Krema için
-1 Yumurta
-3 Su bardağı süt
-1 Su bardağı tozşeker
-1 Çorba kaşığı un
-1 Çorba kaşığı nişasta
-1 Çorba kaşığı tereyağı
-1 Vanilyalı kremşanti

Yapılışı
Önce kreması yapılıp soğuması için bir köşeye ayrılır.
Kremayı yapmak için yumurta süt tozşeker un ve nişasta muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
Ocaktan almadan önce tereyağı konur ve ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan kremaya bir paket kremşanti katılarak özleşene kadar robot yardımı ile çırpılır.
Küçük küpler halinde doğradığımız muz ve çikolata parçacıkları katılarak kaşık yardımı ile kremaya homojen dağılması sağlanır.

Kek için 3 yumurta ve şeker güzelce çırpılır
Sıvı yağ ve süt katılarak karıştırılır
Çikolatalı puding, kabartma tozu ve un karıştırılarak kek kıvamına getirilir.
180 derece fansız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve soğumaya alınır.

Soğumuş olan kek kenarlarından 2 parmak mesafe bırakılarak ortası oyulur çıkan parçalar ufalanır
Açtığımız oyuğa kremayı doldurarak ufalanan parçalar üzerine serpilir.
Birkaç saat dinlendirildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun...



 

2 yorum:

  1. Değerli lezzet ustası
    bu tarifinizi en yakın zamanda uygulayacağım. Eminim görünüşü gibi tadıda şahanedir.emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Tariften memnun kalacağınıza inanıyorum. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.