21 Haziran 2017 Çarşamba

KARNIYARIK

Çok severimmm. Bütün patlıcan yemeklerini ailecek çok severiz. 

Karnıyarık, İmam bayıldı, Yumurtalı patlıcan, Patlıcan közleme hızlıca sayabileceğimiz ilk akla gelen patlıcan yemekleridir. Ama bir de Patlıcan Macunu vardır ki Kıbrıs tatlılarının en güzellerindendir ve tadını kelimelerle anlatmak, pek mümkün değildir. Başka bir gün onun tarifini de ekleyeceğim.

Bu gün Karnıyarık tarifini sizlerle severek paylaşıyorum. Afiyet olsun.

Malzemeler
-10 Adet orta boy patlıcan
-Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ

İç Malzeme
-500 Gr Kıyma (yaklaşık)
-1 Orta boy kuru soğan
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
-1 Tutam maydanoz
-1 Çay kaşığı karabiber
-Tuz
-2 çorba kaşığı zeytinyağı

Sosu için
2 Çorba kaşığı Zeytinyağı
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Adet rendelenmiş domates
1 Su bardağı su

Üzerine
-5 adet Yeşil biber

Hazırlanışı
-Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve alacalı olarak soyalım.
-Çeşitli yerlerinden delerek kızgın yağda kızartalım ve yağını süzmesi için kağıt havlu üzerine dizelim.
-İç malzemeyi hazırlamak için, kıymayı ve  yemeklik doğranmış soğanı tenceremize alıp zeytinyağı ekleyerek kızartalım.
-1 kaşık domates salçasını ve 1 adet domates rendesini kıymaya katıp hafifçe karıştıralım.
-Tuz  ve karabiberi ekleyerek ocaktan alalım
-Ocaktan aldıktan sonra maydanozu doğrayıp kıyma ile karıştıralım.
-Patlıcanları bir tepsiye dizerek boylamasına, kaşık yardımı ile, kıymaları yerleştireceğimiz yarıklar açalım ve içlerini hazırladığımız kıymalı harç ile dolduralım.
-Sosu hazırlamak için, zeytinyağı, domates rendesini 1 kaşık salçayı,  orta ateşte pişirelim. Bir bardak suyu da ekleyerek yemeğimizin sosunu hazırlayalım.
-Hazırladığımız sosu, kıyma ile doldurmuş olduğumuz patlıcanların üzerine gezdirelim.
-Yeşil biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra patlıcanların üzerine  yerleştirelim ve 190 derece fırında 20 dk. kadar pişirelim. Afiyet olsun.



3 yorum:

  1. Değerli lezzet ustası
    benim için bu yemek tüm kebep çeşitlerinden daha güzel bir yemektir.tarifiniz be sunumunuz harika. Sizi tebrik ederim.benimde sürekli yaptığım bir yemektir ben patlicanları soymadan yapıyorum yine güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Eminim sizin yaptığınız da çok güzel oluyordur. Tarifimi beğenmenize çok sevindim. İlginize teşekkür ederim Melek hanım.

    YanıtlaSil
  3. Karnl yarlk çok sevdiğim bir yemek ailece seviyoruz

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.