20 Haziran 2017 Salı

ELMALI TURTA


Elma, ne güzel, ne sevilen, ne çok yaşamımıza girmiş bir meyvedir değil mi? Hele bir de turta, kurabiye, macun, reçel, komposto hallerinden birisine dönüşmesi ile kokusunu, tadını,  ne çok sevilen bir lezzete dönüştürür... Bu gün çok severek yaptığım ve ailemin de çok severek tükettiği ELMALI TURTA tarifini vermeye çalışacağım.

 
Malzemeler
 
-2 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-125 Gr oda ısısında tereyağ
-1 Vanilya
-1 Kabartma Tozu
-3.5-4 Su bardağı un

İç Malzeme
-4 Ortaboy elma
-3 Çorba kaşığı şeker
-Tarçın (miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

Yapılışı

-Önce elmaları ayıklayalım ve rendenin iri tarafı ile rendeleyerek şeker ve tarçın eşliğinde orta ısıda suyunu çekene kadar pişirelim ve soğuması için bir köşeye koyalım.

-Yumurta ve yağı şekerle çırpalım. (Şeker tamamen eriyene kadar çırpma işlemi devam etmelidir).

- Unu, kontrollu bir şekilde, hamurun kıvamı yumuşak bir kurabiye hamuru gibi olana dek, elekten geçirerek ekleyelim. un ile birlikte kabartma tozu ve vanilyayı da hamurumuza katalım.

-Hamurun 1/4’ünü bir poşete sararak dondurucuya koyalım. Geri kalan hamuru fırın tepsisine yayarak buzdolabında yarım saat kadar bekletelim.

-Yarım saat sonra tepsimize yaymış olduğumuz hamurun üzerine soğuttuğumuz elma rendesini yayarak,  dondurucudaki hamuru da en üste rendeleyelim.

-Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Elmalı turta herkesin severek tükettiği bir tatlıdır. Kullanmış olduğınuz teteyağ ve şeker miktarı tatlıyı daha da sağlıklı kılıyor. Tarçın miktarını serbest bırakmışsınız bence bol tarçın kullanmayı takipçilerimize önermelisiniz. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. İlginize ve katkınıza teşekkürler Melek hanım.

    YanıtlaSil
  3. Elmalı turtanizi denedim gerçekten denemeye değer çok güzel oldu.Bu tarifi verdiğiniz için teşekkür ederim.Ellerinize sağlık tariflerinizin devamını dilerim

    YanıtlaSil
  4. Denemiş ve beğenmiş olmanıza çok sevindim. Afiyetler...

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.