Malzemeler
1/2 Bardak pirinç (veya pilavlık bulgur)
1 Orta boy kuru soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1/2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Bardak su
Yapılışı
Yemeklik doğradığımız soğanı, zeytin yağında soldurup pirinci ekleyelim. 1-2 dk kavurduktan sonra salçayı tencereye alıp pirinç ile karışmasını sağlayalım. En son haşlanmış mercimeği tencereye alıp hafifçe karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyerek kısık ateşte pişmesini bekleyelim. Afiyet olsun...
Tam tarif, harika bir lezzet! Bir Kıbrıs'lı olarak en sevdiğim yemeklerden biridir. Seve seve pişirdim ve seve seve yedim! :)
YanıtlaSilAfiyet olsun. Beğenmeniz beni çok sevindirdi.
Sil