Kıbrıs Lezzetlerinden Asma Yaprağı Sarması
Yalancı Dolma
Malzemeler
İç Harç İçin
2 Su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2-3 domates (rendelenmiş)
1 kaşık domates salçası
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı Kuru Nane
1 tutam taze nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 limonun suyu
Sarmak için
Asma yaprağı (yıkanıp hafifçe haşlanmış)
Üzerine
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Malzemeler güzelce karıştırılıp asma yaprakları tek tek bu harç konarak sarılır. Sarılan asma yaprakları yan yana tencereye dizilir. Sarma işlemi bitirildikten sonra tencereye dolmalarımızın üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirildikten sonra açılmamaları için bir tabak konur. Bu tabağın kenarlarından 1 parmak geçecek şekilde su konarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yalancı Dolma
Malzemeler
İç Harç İçin
2 Su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2-3 domates (rendelenmiş)
1 kaşık domates salçası
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı Kuru Nane
1 tutam taze nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 limonun suyu
Sarmak için
Asma yaprağı (yıkanıp hafifçe haşlanmış)
Üzerine
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Malzemeler güzelce karıştırılıp asma yaprakları tek tek bu harç konarak sarılır. Sarılan asma yaprakları yan yana tencereye dizilir. Sarma işlemi bitirildikten sonra tencereye dolmalarımızın üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirildikten sonra açılmamaları için bir tabak konur. Bu tabağın kenarlarından 1 parmak geçecek şekilde su konarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Yalancı dolma,bu dolmanın ismi gerçek dolma olmalıymış. Tadıyla tuzuyla her zaman sofralarımızda yer almış.düğün yemeklerimize ,misafir sofralarımıza baş tacı olmuş.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Güzel görüş ve yorumlarınız için, çok teşekkür ederim.
SilBu tarife Tavuk konularsa nasil olur? Tavuklar cig mi yoksa kaynanmis mi katilir icine bilen var mi ?
YanıtlaSilBu tarifte, ne pişmiş ne de çiğ olarak, tavuk eti kullanılmaz.
SilArzu ederseniz Enginar dolması (linki bırakıyorum) https://pratikmutfak365.blogspot.com/search?q=enginar tarifindeki iç harcı hazırlayıp kıymalı versiyonunu deneyebilirsiniz. Tavukla pişirirseniz sonucu bizimle de paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.
Sil