29 Mayıs 2017 Pazartesi

Yalancı Dolma (KIBRIS)

Kıbrıs Lezzetlerinden Asma Yaprağı Sarması
 
Yalancı Dolma
Malzemeler
İç Harç İçin
2 Su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2-3 domates (rendelenmiş)
1 kaşık domates salçası
1 Kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı Kuru Nane
1 tutam taze nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 limonun suyu

Sarmak için
Asma yaprağı (yıkanıp hafifçe haşlanmış)

Üzerine
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Malzemeler güzelce karıştırılıp asma yaprakları tek tek bu harç konarak sarılır. Sarılan asma yaprakları yan yana tencereye dizilir. Sarma işlemi bitirildikten sonra tencereye dolmalarımızın üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı gezdirildikten sonra açılmamaları için bir tabak konur. Bu tabağın kenarlarından 1 parmak geçecek şekilde su konarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Afiyet olsun.


5 yorum:

  1. Yalancı dolma,bu dolmanın ismi gerçek dolma olmalıymış. Tadıyla tuzuyla her zaman sofralarımızda yer almış.düğün yemeklerimize ,misafir sofralarımıza baş tacı olmuş.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel görüş ve yorumlarınız için, çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Bu tarife Tavuk konularsa nasil olur? Tavuklar cig mi yoksa kaynanmis mi katilir icine bilen var mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifte, ne pişmiş ne de çiğ olarak, tavuk eti kullanılmaz.

      Sil
    2. Arzu ederseniz Enginar dolması (linki bırakıyorum) https://pratikmutfak365.blogspot.com/search?q=enginar tarifindeki iç harcı hazırlayıp kıymalı versiyonunu deneyebilirsiniz. Tavukla pişirirseniz sonucu bizimle de paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler.

      Sil

Katkınız için teşekkür ederim.