4 Kasım 2024 Pazartesi

Yulaflı ve Pekmezli Kek

 


Malzemeler

2 Su bardağı yulaf
1 Su bardağı Pekmez
2 çorba kaşığı tahin
1 Su bardağı süt (normal veya bitkisel süt de kullanabilirsiniz)
3 Yumurta
Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı
1 Çorba kaşığı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı zerdeçal
1 Paket kabartma tozu
2 Çorba kaşığı Chia tohumu (Tercihe bağlı)

Hazırlanışı
-Yumurtaları çırparak süt, yağ, pekmez, tahin, yulaf ve chia tohumlarını bir kap içerisinde karıştıralım. Karışımı 10 dakika kadar bekletip tekrar karıştıralım.
- Geriye kalan bütün malzemeyi ekleyip karıştırarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına aktaralım
-Kek ayarında, yani 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
-Pişen kekimizi, ılınınca servis edelim. Arzu ederseniz üzerine tahin pekmez ile hazırlayacağınız bir sos ile süsleyebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 

Afiyet olsun


4 yorum:

  1. Emeğinize elinize sağlık hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif verdiniz .Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmeniz beni çok sevindirdi. Teşekkürler.

      Sil
  2. Pekmezi daha az koysak olur mu?

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.