Malzemeler
Dolmalık biber
Asma yaprağı
İç malzeme için
2 su bardağı Kalın bulgur
3 Adet orta boy domates
1 Adet İri boy kuru soğan
1.5 Çorba kaşığı domates salçası
1/2 Su bardağı zeytin yağı
Kuru nane
Kara biber
Tuz
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Biberleri yıkayıp kurulayalım ve saplı kısmını keserek çekirdeklerini çıkaralım
Asma yapraklarını yıkayıp haşlayalım ve süzdürelim
Bulguru yıkayıp süzelim
Domatesi rendeleyelim
Soğanı rendenin kalın tarafı ile rendeleyelim
Bütün iç malzemeyi bir araya getirip karıştıralım
Biberleri iç malzemeye ile doldurarak üzerlerini domates veya biber parçaları ile kapatalım ve tencereye dizelim
Yaprakları sararak aralara dizelim
Yeterince oda ısısında suyu tencereye aktaralım
Dolmaların üzerine bir iki kaşık zeytin yağı gezdirelim
Kaynayana kadar orta kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.