28 Ocak 2022 Cuma

Pazı Dolma

 Malzemeler 

350 gr Kıyma

150 gr Pirinç

2 Çorba kaşığı domates salçası

2  Domates

1 Kuru soğan

1/2 demet Maydanoz

1 Limonun suyu

1 Tatlı kaşığı karabiber

Tuz

1/2 Su bardağı zeytinyağı

Yeterince Pazı yaprağı

Hazırlanışı

-Pazı yapraklarını yıkayıp süzdükten sonra kaynar suya batırıp bir dakika bekletip çıkaralım. Hafifçe yumuşamaları yeterlidir. Süzülmeleri ve soğumaları için bir köşede bekletelim.

-Pirinci yıkayıp süzelim

-Maydanozu yıkayıp ince doğrayalım

-Domatesleri yıkayıp, rendeleyelim.

-Soğanı yemeklik doğrayıp 2 çorba kaşığı yağda 3-4 dakika pişirelim

-Kıymayı soğan ile birleştirerek suyunu salıp çekene kadar pişirelim

-Rendelenmiş domatesi kıymaya ekleyelim.

-Tuz ve kara biber ile birlikte salçayı katıp karıştıralım. Salçanın kokusu çıkana kadar kızartmaya devam edelim

-Kıymayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanozu ekleyelim

-Yıkayıp süzmüş olduğumuz pirinci de kıymalı karışım ile birleştirelim

-Kalan yağın yarısını harca ekleyelim.

-Pazı yapraklarını, varsa ortalarındaki sert damarlı kısımı kesip ayırdıktan sonra, harç koyarak saralım.

-Sardığımız dolmaları tencereye dizelim. Kalan zeytin yağını üzerine gezdirelim.

-Pişerken açılmalarını engellemek için tencereden daha küçük bir tabağı, dolmaları örtecek şekilde tencereye yerleştirelim. Tencere ile tabağın kenarları arasında en az bir santimlik boşluk kamalıdır.

-Tabağın kenarını biraz geçecek kadar oda ısısındaki suyu tencereye aktaralım. 

-Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirelim.

Sıcak servis edelim. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.