Malzemeler (3 Kişilik)
4 Yumurta
1 kahve fincanı süt
1 Çorba kaşığı un
1/2 Su bardağı rendelenmiş hellim veya peynir
1 Çay kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Tavayı yağlamak için tereyağı
Hazırlanışı
-Yumurtaları çırpalım
-Süt ve unu ekleyerek tekrar çırpalım
-Nane, damak tadınıza göre tuz ve karabiberi ekleyerek çırpalım
-Yanmaz bir tavaya, tereyağı sürerek her tarafını yağlayalım
-Karışımı tavaya dökelim ve üzerine rendelenmiş hellimi serpelim
-Orta ateşte üzeri kapalı olacak şekilde pişirelim. Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık sevgili Mutfak İşçisi. Ben de küçük bir oneride bulunmak istiyorum izin verirseniz: hiç un koymasaniz da olur çünkü ben öyle yapıyorum ve kıvamında hiç bir sorun olmuyor. Böylece fazla kalori de almamış oluruz. Bir de hellim rendesini ta en baştan karışıma ekliyorum ve böylece her yerine eşit dağılıp agziniza gelen her lokmada esit lezzet oluyor. Elbette tercih meselesi.. Bu güzel tarif ve emekleriniz için çok teşekkürler. Yenilerini dört gözle bekliyoruz.
YanıtlaSilUnsuz da olur tabii. Hellimi karıştırarak da yapabilirsiniz. Neden olmasın? Mutfakta değişik dokunuşlar her zaman mümkün. Katkınız için teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
SilSabahların olmazsa olmazı omlet.sizin tarifinizle bir o kadar da lezzet bulmuş. Teşekkürler lezzet ustası.
YanıtlaSilTeşekkürler. Sağlıkla kalın.
SilOmlet güzel. Biz evde omleti kışın çok seviyoruz. Yazın menemen daha çok pişiriyorum.
YanıtlaSil