Evdeki muz tüketimi, muzların olgunlaşma hızına yetişemeyince, bunları değerlendirmenin çeşitli yöntemlerini keşfetmek gerekiyor. Önceden yayınladığım Muzlu Kek iyi bir denemeydi ve çok da beğeni almıştı.
Kıbrıs'ta havaların aşırı ısındığı bugünlerde soğuk tatlılar, dondurmalar daha çok aklımıza geldiğinden, bu defa, olgunlaşan muzları dondurarak değerlendirmek istedim. Bundan da resmini gördüğünüz dondurma çıktı.
Kendim yapmamış olsaydım bu dondurmanın tamamen sütsüz ve şekersiz olduğuna daha doğrusu evde hazırlandığına inanmayacaktım. Mutlaka deneyin diyorum. Afiyetler olsun.
Malzemeler (2 kişilik)
-2 adet irice muz
-1 Çorba kaşığı kakao
Servis önerisi
-1 Tatlı kaşığı fıstık ezmesi
-1 çay kaşığı Harnup Pekmezi
Hazırlanışı
-Muzları ayıklayıp 4-5 parçaya ayıralım
-Yağlı kağıt üzerine dizerek donduralım
-Donmuş olan muzları kakao ile birlikte robottan çekelim
-Yarım saat daha bu halde donduralım
-Servis kaplarına paylaştıralım
-Üzerine bir tutam kakao serpelim ve fıstık ezmesi ekleyip, pekmez ile süsleyerek servis edelim.(İsteğe bağlı)
Sevgili Mutfak İşçisi bugüne kadar verdiğiniz diğer tarifler gibi muzlu dondurma tarifi de mutlaka ki güzeldir. Ancak şunu sormak isterim size: dondurucuya giren kakaolu muz yenmek üzere alındığında hazır dondurmalar gibi krema kıvamında mi oluyor?
YanıtlaSilHazırlayıp tüketmenizi öneriyorum. Dondurucuda bu şekilde uzun süre kalırsa, oda ısısında bekletmeden istediğiniz kıvamda olmaz. Çok fazla muzunuz varsa onları dilimleyip dondurmanızı ve canınız istediğinde bu yöntemle, tüketeceğiniz kadar, hazırlamanızı öneririm. Sağlıkla kalın.
SilGüzel bir dondurma olduğuna eminim tamamen meyve olması da oldukça sağlıklı olmuş.ellerinize sağlık.
YanıtlaSil