Daha önce de Falafel tarifi yayınlamıştım ama bu biraz daha değişik bir versiyonu. Üstelik yağda kızartmak yerine fırında pişirilmiş hali. Tarifi uygulamayı tercih edecek olursanız sosu ile birlikte denemenizi öneririm. Şimdiden afiyetler olsun.
Malzemeler
-300gr nohut. (Geceden yıkanıp ıslatılacak)
-1/2 Bağ maydanoz
-1 kuru soğan
-1 kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 Tatlı kaşığı Kolyandro tohumu (havanda dövülmüş). Tazesini kullanacaksanız 1/4 bağ yeterli olacaktır.-1 çay kaşığı karabiber
-Arzuya göre pulbiber
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı zerdeçal
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı zerdeçal
-2 çorba kaşığı susam
-2 çorba kaşığı tahin
-Damak tadına göre tuz
-2 çorba kaşığı tahin
-Damak tadına göre tuz
-1/2 su bardağı galeta unu
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı un
-1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
-Nohutu, yumuşatmak için kaynatalım. Ağzımıza aldığımızda rahatlıkla yiyebileceğimiz bir yumuşaklığa gelene kadar pişmesi yeterli olacaktır.
Hazırlanışı
-Nohutu, yumuşatmak için kaynatalım. Ağzımıza aldığımızda rahatlıkla yiyebileceğimiz bir yumuşaklığa gelene kadar pişmesi yeterli olacaktır.
-Nohut, irice doğranmış soğan, sarımsak ve maydanozu rondoya veya robota koyup çekelim.
-Galeta unu, un ve kabartma tozu haricindeki tüm baharatları ekleyip özlü bir hamur elde edene kadar robotta çekmeğe devam edelim.
-Hamur kıvamına gelmiş olan malzemeyi bir karıştırma kabına alıp, üzerine, un, galeta unu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğuralım.
-Elde ettiğimiz karışımı buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirelim.
-Hamuru dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim.
-Şekillendirdiğiniz falafelleri yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına dizelim. Fırça yardımı ile üzerlerine zeytinyağı sürelim
-Galeta unu, un ve kabartma tozu haricindeki tüm baharatları ekleyip özlü bir hamur elde edene kadar robotta çekmeğe devam edelim.
-Hamur kıvamına gelmiş olan malzemeyi bir karıştırma kabına alıp, üzerine, un, galeta unu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce yoğuralım.
-Elde ettiğimiz karışımı buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirelim.
-Hamuru dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim.
-Şekillendirdiğiniz falafelleri yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın kabına dizelim. Fırça yardımı ile üzerlerine zeytinyağı sürelim
-200 derece turbo fırında kızarana kadar pişirelim.
Sos için malzemeler
-2 Su bardağı yoğurt
-3 Çorba kaşığı tahin
-Damak tadınıza göre limon ve tuz
Bütün sos malzemelerini bir araya getirip çırpmanız yeterli olacaktır.
Not: Arzu ederseniz şekillendirdikten sonra yağlı kağıt üzerine dizerek buz yerinde dondurup daha sonra poşete aktararak dilediğinizde kullanmak için saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.