Mis gibi vanilya kokusu ile mutfağı saracak bir tarif va bu gün. Malzemesi az lezzeti bol bu kurabiyeyi bir kez yaptıktan sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz.
Malzemeler
-250 gr oda ısısında Tereyağı
-1 su bardağı Pudra şekeri
-3 su bardağı un
-1 Vanilya
Hazırlanışı
-Oda ısısındaki tereyağı ile Pudra şekerini güzelce çırpalım.
-Unu eleyerek karışıma azar azar ekleyelim ve karıştıralım. (Kıvamına göre daha az veya daha fazla gerekebilir. Bu nedenle unu kontrollü bir şekilde eklemekte fayda var).
-Vanilyayı ekleyip yoğuralım.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim.
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
-250 gr oda ısısında Tereyağı
-1 su bardağı Pudra şekeri
-3 su bardağı un
-1 Vanilya
Hazırlanışı
-Oda ısısındaki tereyağı ile Pudra şekerini güzelce çırpalım.
-Unu eleyerek karışıma azar azar ekleyelim ve karıştıralım. (Kıvamına göre daha az veya daha fazla gerekebilir. Bu nedenle unu kontrollü bir şekilde eklemekte fayda var).
-Vanilyayı ekleyip yoğuralım.
-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirelim.
-Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Çok sevdiğim bir lezzet uzun zamandır yapmamıştım. İyi ki paylaşmışsınız en kısa zamanda deneyeceğim.bizimle paylaştığınız için Çok teşekkür ederim. Elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilSizin de elleriniz dert görmesin. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilKurabiye dendi mi aklıma her zaman un kurabiyesi gelir. Bir fincan kahvenin yanında sunumu ne hoş olur. Paylaşımınız için teşekkürler.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSil