15 Aralık 2019 Pazar

San Sebastian Cheesecake

İspanya'nın San Sebastian şehrinde bir pastahanede yapılan, tadına bakanların hayran olması ile ünlü olan ve Yanık Cheesecake olarak da bilinen bu muhteşem tatlıyı tarif bularak ve biraz da korkarak pişirdim. Sonucu şöyle özetleyim: Tadına bakan herkes ikinci dilimi istedi.

Malzemeler
-4 Yumurta
-700 gr Labne Peynir
-1 su bardağı toz şeker
-320 gr krema (yaklaşık birbuçuk paket)
-Bir çimdik tuz
-20 gr Yaklaşık 1 çorba kaşığı un
-1 Vanilya

Hazırlanışı
-Kullanılacak bütün malzeme oda ısısında olmalıdır.
-22cm kalıbımızı yağlı kağıt ile kaplayıp hazırlayalım
-Peynir ve şekeri biraraya getirip şeker tamamen çözülene kadar çırpalım
-Yumurtaları ayrı bir kaba kırıp tek tek peynir ve şeker karışımına ekleyip çırpalım
-Kremayı ekleyip çırpalım.
-Unu eleyerek katalım ve en son da  vanilyayı ekleyip karıştıralım.
-Ne kadar karıştırsak da topaklanma riskini ortadan kaldırmak için bütün karışımı bir süzgeçten geçirerek yağlı kağıt serili kalıba alalım.
-200 derece fırında yaklaşık 40 dk diyeceğim ama her fırın farklılık gösterebilir. Burda her yanı arzu ettiğiniz kadar kızardıktan sonra fırından çıkaralım demek daha mantıklı.
- Eşit kızarmasını sağlamak için tepsiyi çevirmeniz gerekiyorsa fırında 20-25 dakika piştikten sonra bunu yapmanızı öneririm.
-Her yanı kızarınca fırını kapatıp tatlımızı fırından çıkaralım.
-Buradaki pişme kontrolü keklere tezat olarak kürdan ile yapılamaz çünkü fırından çıkardığınızda hala daha sallanabilen bir kıvamda olmalıdır.
-Bir gece oda ısısında bekletikleten sonra servis edebilir afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Bu tarifi bir ara labne peynir yerine nor ve şeker yerine de stevia kullanarak denemek istiyorum. Ne dersiniz? Sizce güzel olur mu?








4 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Çok güzel bir fikir, Nor ve tatlandırıcı kullanılması. Mucize bir lezzet yakalamış oluruz ayrıca kalorisi düşük ve daha sağlıklı.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili mutfak iscisi bu tarifi daha once cok duydum ama deneme firsati bulamadim eminimki cok guzel olmustur.Birde benim yaptigim birseyi paylasmak istiyorum.Ben nor kullandigimda 9zellikle cheesecake yaparken norun icerisine sumada koyuyorum bu norun hem agir kokusunu alir hem de guzel bir aroma verir.

    Buket Hizli

    YanıtlaSil
  3. Çok ilginç. Sumada hiç denememiştim sayenizde deneyeceğim. Sumada Kıbrısın çok özgün ve sevilen içeceği demek bu işlere de yarıyor. Çok güzel...Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.