Yemeklerinizde Zerdeçal kullanıyor musunuz? Ben yeni kullanmaya başladım ve ne kadar faydalı olduğunu okuyup duydukça, sık sık kullanacağıma dair, kendime söz verdim. Denemekte yarar var...
Malzemeler
-750 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü.
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Çay kaşığı kekik
-1 Çay kaşığı zerdeçal
-3 Adet domates
-1/2 Çorba kaşığı biber salçası
-Tuz
Hazırlanışı
-Tavuk parçalarını uygun bir tencereye koyalım. Kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirelim
-Zeytinyağını tavuklara ekleyip renk alana kadar soteleyelim
-Domateslerin kabuklarını ayıklayıp doğrayalım ve kızarmakta olan tavuk parçalarının üzerine dökelim.
-Salçayı ekleyip karıştıralım
-Tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
-Sebze veya pilav eşliğinde sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
-750 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü.
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
-1/2 Çay kaşığı karabiber
-1/2 Çay kaşığı kekik
-1 Çay kaşığı zerdeçal
-3 Adet domates
-1/2 Çorba kaşığı biber salçası
-Tuz
Hazırlanışı
-Tavuk parçalarını uygun bir tencereye koyalım. Kendi suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde pişirelim
-Zeytinyağını tavuklara ekleyip renk alana kadar soteleyelim
-Domateslerin kabuklarını ayıklayıp doğrayalım ve kızarmakta olan tavuk parçalarının üzerine dökelim.
-Salçayı ekleyip karıştıralım
-Tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
-Sebze veya pilav eşliğinde sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Zerdecalın çok faydalı olduğunu biliyorum fakat daha önce denememistim en kısa zamanda deneyeceğim.paylaşiminiz için teşekkurler
YanıtlaSilDeneyin. Şifa olur sağlık olur size. Sağlıkla kalın.
SilZerdeçal son günlerde çok konuşulur oldu. Ben ekmek ve köfte yapımında kullanıyorum. Tarifinizi de çok beğendim, deneyeceğim. Teşekkürler.
YanıtlaSilDesteğinize ve katkılarınıza çok teşekkür ederim.
SilDaha önce zerdeçalı denememiştim, en kısa zamanda tarifinizi keyifle deneyeceğim paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim. Denediğinizde bana yazarsanız memnun olurum. Sağlıkla kalın.
SilSizin de dediginiz gibi zencefilgillerden olan zerdecal yada safran bircok hastaliga iyi geliyor. Bir romatizma hastasi olarak bunu çok iyi biliyorum. Ama taze tuketilmesini oneriyor uzmanlar. Paylasiminiz icin çok teşekkürler sevgili mutfak iscisi. Mutlaka deneyecegim.
YanıtlaSilGüzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tazesini bulabilirsem onu da deneyeceğim. Sağlıkla kalın.
YanıtlaSilSevgili mutfak iscisi harika bir tarif .Ellerine saglik.Ben size zerdecal ve kori baharatini patetes ile denemenizi tavsiye ederim .Harika bir lezzet.
YanıtlaSilTavsiyenizi dikkate alacağım ve deneyeceğim. Katkınız için teşekkürler.
SilTarifiniz ilgimi çekti. Tavuk her zaman sofralarımız vazgeçilmezi bu yüzden bu tarifle yeni bir lezzet denemiş olacağım. Teşekkürler ...
YanıtlaSilBu arada zerdeçalın en önemli faydalarından biri de sindirim sisteminedir ve antioksidandır.
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Sağlıkla kalın...
YanıtlaSil