Çok beğeneceğinizi düşündüğüm bir tarif var bu gün. Buyurun...
Kek İçin Malzemeler
-4 Yumurta
-1 Su bardağı şeker
-1 Paket Vanilya
-1 Su bardağı sıvı yağ
-1 Su bardağı süt
-2 Su bardağı un
-1 Tatlı kaşığı nişasta
-1 Paket kabartma tozu
Krema için Mazemeler
-2 Paket Vanilyalı Puding
-500 ml süt
Kırmızı Jöle için Malzemeler
-2 Su bardağı vişne suyu
-2 Çorba kaşığı şeker
-2 Kaşık nişasta
Hazırlanışı
-Yumurta şeker ve vanilyayı birlikte çırpalım.
-Sıvı yağ ve Sütü karışıma ekleyip karıştıralım
-2 Su bardağı un nişasta ve kabartma tozunu eleyerek kek karışımına ekleyelim.
-Kek karışımını yağlanmış bir fırın kabına dökerek, 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
-Pişen keki ılınması için bir köşeye alalım.
-2 Paket puding hazırlama talimatındaki süt müktarı azaltılarak (500 ml süt ile) pişirilir
-Kremayı çırparak ılıtalım ve kekin üzerine yayalım.
-Krema oda ısısına gelince jöleyi hazırlayalım
-Vişne suyu şeker ve nişasta güzelce karıştırıldıktan sonra muhallebi pişirir gibi kısık ateşte pişirelim.
-Muhallebi kıvamına gelen vişneli jöleyi yavaşça kremanın üzerine yayalım.
-Pastamız bir gece buzdolabında bekletildikten sonra hazır olacaktır. Afiyet olsun...
Goruntusu cok guzel, Cheesecake'e benziyor. Seker niktari da fazla degil .Mutlaka deneyecegim
YanıtlaSilTadı damağınızda kalacak. Sağlıkla kalın.
SilBazen insan şöyle bir bakar ve işte bu der.Bu tarif ve bu görüntü bana bunu dedirtti.fazla söze gerek yok.
YanıtlaSilİşte Buuuu...
Ne güzel sözler bunlar. Gurur duydum. Teşekkürler Melek hanım. Sevgiler...
SilGörüntüsüyle büyüleyici,lezzeti ise çok güzel.Ben bu tarifi denedim. Çok kolay ve çok hafif bir yaz tatlısı oldu. Yüreğinize sağlık sevgili lezzet ustası
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sağlık ve afiyetle kalın.
YanıtlaSil