21 Temmuz 2018 Cumartesi

Humus

Fazla söze gerek yok. Kıbrıs'da hemen hemen her "Kebap"  lafı geçtiğinde, bol maydanoz ve zeytinyağı eşliğinde, baş köşede buluruz kendisini. Buyurun...

Malzemeler
-Yarım kilo nohut,
-1 Su bardağı tahin
-Limon suyu(bolca)
-2-3 diş Sarımsak
-1/2 Su bardağı Zeytinyağı
-Tuz
-Kırmızı pulbiber

Yapılışı
-Nohutlarımızı geceden ıslatalım.
-Bir gece suda bekleyen nohutları iyice haşlayalım.
-Nohut ve sarımsağı,  rondo veya robotta çekip krema kıvamına gelene kadar ezelim
-Tahin, zeytinyağı, limon suyu ve  tuzu damak tadına göre ekleyip karıştıralım.
-Pul biber ve maydanoz ile servis edelim. Afiyet olsun...


8 yorum:

  1. Gerçekten de et yemeklerinin vazgeçilmez eslikcisi humusu ailecek biz de cok seviyoruz. Tariflerinizin devamını dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gösterdiğiniz ilgi ve desteğe çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil
  2. Değerli lezzet ustası sizi büyük bir merak ve zevkle takip ediyorum.Kıbrısımızın eşsiz lezzetlerini paylaşmanız gurur verici.Bu gün sadece sizi tebrik etmek istiyorum.
    Saygılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Sevgi ve afiyetle kalın...

      Sil
  3. Harika bir tarif! Humusun corbasini da soguk meze olarak servisini de cok seviyoruz, ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  4. Sıcak çorbasını ekmekle tüketmeyi de soğuk mezesini de ailecek çok seviyoruz. Tarif için teşekkür ederiz !

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.