Hem görünümü hem de lezzeti ile sofralarımızı şenlendirecek pratik bir yemek önerisi paylaşıyorum. Afiyetler olsun...
Malzemeler
-Dolmalık biber
-3 Su bardağı Pirinç
-Rendelenmiş 3 adet domates
-1.5 Çorba kaşığı domates salçası
-1 adet kuru soğan
-1 limonun suyu
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-Karabiber
-4/3 Su bardağı zeytinyağı
-Tuz
Not:
Malzeme miktarını biberlerinizin büyüklüğüne ve sayısına göre ayarlayınız.
Yapılışı
-Biberleri yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkaralım.
-Yıkadığımız biberleri bıçak kullanarak 2-3 yerinden delelim. Bu işlem pişerken biberlerin patlamalarını önleyecektir.
-Pirinci yıkayarak süzelim ve geniş bir cam kap içerisine alalım.
-Domates salçası ve rendelenmiş domates ile pirinci karıştıralım
-Yemeklik doğradığımız soğanı harcımıza ekleyelim
-Limon suyu, zeytinyağının yarısını, nane, karabiber ve tuzu koyarak tekrar karıştıralım.
-Biberleri bu harç ile yarım parmak boş bırakarak doldurmaya özen gösterelim. Biberlerin üzerini domates veya biber parçalarından hazırlayacağımız kapaklar yardımı ile tek tek kapatalım.
-Tencereye dizdiğimiz biberlerin üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirelim.
-Oda ısısındaki suyu biberlerin yarısını biraz geçecek kadar tenceremize dolduralım.
-Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar, pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Bu yemeği kıyma ile hazırlayacağınız bir harç ile de yapabilirsiniz. Tek değişiklik pirinci azaltıp az yağda sotelenmiş kıymayı eklemek ve nane yerine de maydanoz kullanmak olacaktır.
Malzemeler
-Dolmalık biber
-3 Su bardağı Pirinç
-Rendelenmiş 3 adet domates
-1.5 Çorba kaşığı domates salçası
-1 adet kuru soğan
-1 limonun suyu
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-Karabiber
-4/3 Su bardağı zeytinyağı
-Tuz
Not:
Malzeme miktarını biberlerinizin büyüklüğüne ve sayısına göre ayarlayınız.
Yapılışı
-Biberleri yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkaralım.
-Yıkadığımız biberleri bıçak kullanarak 2-3 yerinden delelim. Bu işlem pişerken biberlerin patlamalarını önleyecektir.
-Pirinci yıkayarak süzelim ve geniş bir cam kap içerisine alalım.
-Domates salçası ve rendelenmiş domates ile pirinci karıştıralım
-Yemeklik doğradığımız soğanı harcımıza ekleyelim
-Limon suyu, zeytinyağının yarısını, nane, karabiber ve tuzu koyarak tekrar karıştıralım.
-Biberleri bu harç ile yarım parmak boş bırakarak doldurmaya özen gösterelim. Biberlerin üzerini domates veya biber parçalarından hazırlayacağımız kapaklar yardımı ile tek tek kapatalım.
-Tencereye dizdiğimiz biberlerin üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirelim.
-Oda ısısındaki suyu biberlerin yarısını biraz geçecek kadar tenceremize dolduralım.
-Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar, pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Bu yemeği kıyma ile hazırlayacağınız bir harç ile de yapabilirsiniz. Tek değişiklik pirinci azaltıp az yağda sotelenmiş kıymayı eklemek ve nane yerine de maydanoz kullanmak olacaktır.
Denedim bayildim. Supersiniz mutfak iscisi
YanıtlaSilSiz de öyle. Teşekkürler...
YanıtlaSil