15 Haziran 2018 Cuma

Biber Dolması

Hem görünümü hem de lezzeti ile sofralarımızı şenlendirecek pratik bir yemek önerisi paylaşıyorum. Afiyetler olsun...

Malzemeler
-Dolmalık biber
-3 Su bardağı Pirinç
-Rendelenmiş 3 adet domates
-1.5 Çorba kaşığı domates salçası
-1 adet kuru soğan
-1 limonun suyu
-1 Çorba kaşığı kuru nane
-Karabiber
-4/3 Su bardağı zeytinyağı
-Tuz

Not:
Malzeme miktarını biberlerinizin büyüklüğüne ve sayısına göre ayarlayınız.

Yapılışı
-Biberleri yıkayıp çekirdekli kısımlarını çıkaralım.
-Yıkadığımız biberleri bıçak kullanarak 2-3 yerinden delelim. Bu işlem pişerken biberlerin patlamalarını önleyecektir.
-Pirinci yıkayarak süzelim ve geniş bir cam kap içerisine alalım.
-Domates salçası ve rendelenmiş domates ile pirinci karıştıralım
-Yemeklik doğradığımız soğanı harcımıza ekleyelim
-Limon suyu, zeytinyağının yarısını, nane, karabiber ve tuzu koyarak tekrar karıştıralım.
-Biberleri bu harç ile yarım parmak boş bırakarak doldurmaya özen gösterelim. Biberlerin üzerini domates veya biber parçalarından hazırlayacağımız kapaklar yardımı ile tek tek kapatalım.
-Tencereye dizdiğimiz biberlerin üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirelim.
-Oda ısısındaki suyu biberlerin yarısını biraz geçecek kadar tenceremize dolduralım.
-Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar, pişirelim. Afiyet olsun.

Not: Bu yemeği kıyma ile hazırlayacağınız bir harç ile de yapabilirsiniz. Tek değişiklik pirinci azaltıp az yağda sotelenmiş kıymayı eklemek ve nane yerine de maydanoz kullanmak olacaktır.




2 yorum:

Katkınız için teşekkür ederim.