Taze fasulyenin olgunlaşmış bu çok özel halini hemen hepimiz bir başka severiz. Salçalısı veya zeytinyağlısı şenlendirir sofralarımızı. Yüzlerimizi güldürür. Kuru fasulye ve taze fasulyeye burun kıvıran birçok tanıdığımın Ayvalı (Sarı) fasulye karşısında neşelendiğini çok iyi bilirim.
Malzemeler
-500-600 Gr Ayvalı (sarı) fasulye.Malzemeler
-1 Çorba kaşığı domates salçası.
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı.
-1 Orta boy kuru soğan
-Tuz
-Arzuya göre bir kırmızı biber.
Yapılışı
-Soğanı yemeklik doğrayarak zeytin yağında pembeleşinceye kadar kızartalım.
-Fasulye tanelerini kızarmış olan soğana ekleyerek birlikte 3-4 dk kızartalım.
-Domates salçasını ekleyelim.
-Salçayı, kokusu çıkana kadar ara ara karıştıralım.
-Tuz ve üzerini örtecek kadar su ekleyelim. Biber konacaksa bu aşamada eklemenizi öneririm.
-Yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirelim.
Sofraların en güzel yemekleri arasindan birinin tarifini vermıssiniz.
YanıtlaSilHerkese tavsiye edilecek bir yemek.
Ellerinize sağlık
Desteğinize çok teşekkürler. Sağlık ve afiyetle kalın Melek hanım.
YanıtlaSil