Malzemeler
1 paket fırın makarna
750 Gr kıyma
2 orta boy rende Hellim (1/4'ü krema için)
1/2 Demet Maydanoz
1 iri Kuru soğan
1/2 Bardak Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 paket fırın makarna
750 Gr kıyma
2 orta boy rende Hellim (1/4'ü krema için)
1/2 Demet Maydanoz
1 iri Kuru soğan
1/2 Bardak Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Krema malzemeleri
3 yumurta
1 Litre süt
1/2 kahve fincanı Zeytinyağı
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 kabartma tozu
Hazırlanışı
- Bu arada kıyma önce kendi suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur üzerine yemeklik doğranmış soğan, yağ karabiber ve bir tatlı kaşığı kimyon konarak 1-2 dk. daha kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz en son ve ateşten alındıktan sonra kıymaya eklenir.
- Haşlanmış olan makarna süzülerek temiz sudan geçirilir bir kabın içerisinde rendelenmiş hellimin 3/4'ü ve zeytinyağı ile harmanlanır. Ateşe dayanıklı orta boy yağlanmış bir tepsiye yarısı konarak kıymalı harç üzerine yayılır ve geri kalan makarna da üzerine konur. Şimdi sıra bu güzelliğin kremasında.
Kremanın Hazırlanışı
Bir tencereye süt, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, un, kabartama tozu alınır. Farklı bir kapta çırpılmış olan 3 yumurta da bu karışıma eklenerek ocakta orta yoğunlukta bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. En son içine rendelenmiş hellimin geri kalanı konarak karıştırılır ve tepsiye almış olduğumuz makarnanın üzerine yayılır. Kremanın aralara da girmesini sağlamak için kaşık ile yer yer makarnayı aralanır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsun...
Güzel bir paylaşım
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilEski bayramlardan günümüze kadar tahtını koruyan onsuz bayram olmaz dedigim yemeklerden biri ellerinize saglik
YanıtlaSilHaklısınız, sizin de dediğiniz gibi bayramların ve güzel günlerde kurulan kalabalık sofraların vazgeçilmez yemeğidir. Sağlıkla yapıp afiyetle yiyelim. Hepimizin ellerine sağlık. Teşekkürler.
YanıtlaSil