Yumuşak, lezzetli, zevkle yiyebileceğiniz bir yemek önerisi paylaşıyorum bu gün. Yanına güzel bir de pilav yapın tamamdır.
Malzemeler
2 Adet tavuk göğsü
1/2 çay fincanı zeytinyağı
1 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1/2 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
-Tavuklarımızı irice kuşbaşı olarak doğrayalım
-Zeytinyağı ile birlikte tavukları bir tencereye alalım. (Zeytinyağının yanmasını sevmediğim için önceden ısıtmıyorum hepsini birlikte tencereye alıyorum)
-Tavuklarımızı ara ara karıştırarak soteleyelim
-Rendelediğimiz domatesi ve salçayı ekleyerek 2 dakika kadar sotelemeye devam edelim
-Yarım bardak suyu ekleyelim
-Baharatlarımızı, ince doğradığımız sarımsağı ve tuzu ekleyelim 2 dk. da bunlarla birlikte pişirelim. Yemeğimiz hazırdır.
Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Katkınız için teşekkür ederim.