6 Kasım 2020 Cuma

Domatesli Tavuk

 Yumuşak, lezzetli, zevkle yiyebileceğiniz bir yemek önerisi paylaşıyorum bu gün. Yanına güzel bir de pilav yapın tamamdır.

Malzemeler

2 Adet tavuk göğsü

1/2 çay fincanı zeytinyağı

1 adet domates

1 çorba kaşığı domates salçası

1-2 diş sarımsak

1 çay kaşığı zerdeçal

1/2 çay kaşığı  karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru fesleğen

1/2 su bardağı su

Tuz


Hazırlanışı

-Tavuklarımızı irice kuşbaşı olarak doğrayalım

-Zeytinyağı ile birlikte tavukları bir tencereye alalım. (Zeytinyağının yanmasını sevmediğim için önceden ısıtmıyorum hepsini birlikte tencereye alıyorum)

-Tavuklarımızı ara ara karıştırarak soteleyelim

-Rendelediğimiz domatesi ve salçayı  ekleyerek 2 dakika kadar sotelemeye devam edelim

-Yarım bardak suyu ekleyelim

-Baharatlarımızı, ince doğradığımız sarımsağı ve tuzu ekleyelim 2 dk. da bunlarla birlikte pişirelim. Yemeğimiz hazırdır. 

Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkınız için teşekkür ederim.