Anne keki. Damaklarımızda bıraktığı samimi, lezzet ve misler gibi kokusu ile annelerimizin pratikçe yaptığı, hoş anılara yerleşmiş kek.
Şekersiz bir deneme ile anne keki tadı yakalayabilir miyim diye yola çıkarak hem güzelce kabaran hem de çok lezzetli bir kek pişirmeyi başardım. İkram ettiğim dostlarımın da beğenmesi burada sizlerle paylaşma cesaretinin sebebidir. Bence siz de deneyin. Hele ki şekeri sınırlandırmak düşünceniz varsa uygulamakta hiç tereddüt etmeyin.
Malzemeler
-4 Yumurta
-1/2 Su bardağı zeytin yağı
-1/2 Su bardağı süt
-1/2 Su bardağı Portakal suyu
-1 Su bardağı irice dövülmüş badem
-1/2 su bardağı kuru üzüm
-4 Adet kuru kayusu
-4 Adet Günkurusu kayısı
-2 Çorba kaşığı hindistan cevizi
-1 Tatlı kaşığı tarçın
-1 Çay kaşığı tuz
-1 Portakal kabuğu rendesi
-1 Kabartma tozu
-Un
Hazırlanışı
-Yumurtaları köpük haline gelene kadar çırpalım
-Portakal suyu, süt ve zeytinyağını yumurtalara ekleyip çırpalım
-Yoğun bir kıvam elde edene kadar unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim
-Kayısıları yıkayıp küçük parçalar halinde doğrayarak, üzümleri de yıkayıp kurulayarak karışıma katalım
-Havanda dövülmüş bademin yarısını hamura katıp karıştıralım
-Hindistan cevizi portakal rendesi tuz ve tarçını karışıma ekleyip karıştıralım ve yağlanmış bir fırın kabına yayalım.
-En son olarak geriya kalan 1/2 su bardağı bademi kekin üzerine serpelim
-Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Bu tarifi okurken rahmetli teyzoşumun kekleri aklıma geldi. Çok güzel ve oldukça kabarık kekler pişiriyordu. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim
YanıtlaSilNur içinde yatsın. Güzel anıları hatırlattığım için çok mutlu oldum.
YanıtlaSil