9 Şubat 2020 Pazar

Meyveli Turta

Üzerine ne koyacağınız size kalmış. Armut, Elma, Şeftali hepsi de çok yakışır. Turtanın hamur kısmı doğru yöntemle yapıldıktan sonra gerisi sizin yaratıcılığınıza bakar. Son derece de kolay, pratik bir tarif. Haydi mutfağa.

Turta için Malzemeler
-3 Yumurta
-125 gr Tereyağ (oda ısısında)
-2 kahve fincanı tozşeker
-4 Kahve fincanı un(biraz yoğun bir kıvamı olacak)
-1 Kabartma tozu
-1Vanilya

Üzeri için Malzemeler
-Ayıklanmış Elma dilimleri
-1/2 çorba kaşığı şeker
-Tarçın

Hazrlanışı
-Yumurtalarla şekeri birlikte çırpalım
-Oda ısısındaki tereyağını ekleyerek karıştıralım
-Unu ve Kapartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim,
-Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
-Elde ettiğimiz hamuru yağlayıp unladığımız, veya yağlı kağıt serili, fırın kabına yayalım.
-Üzerine dilimlediğimiz meyveleri dizelim
-Meyvelerin üzerine şeker ve tarçın serpelim.
-180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirelim


2 yorum:

  1. Bu tarifinize bayıldım. Ben elmalı yaptım şahane oldu. Hele üste dizilen ve pişme esnasında yarsı keke gömülürken, dışta kalan küçük bir kısmı karamelize olan elmaların tadı çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.