1 Şubat 2019 Cuma

Norlu ve Hellimli Tepsi Böreği

Hazır yufka mutfaktaki süper kahraman. Tatlılar tuzlular hayal gücünüze bağlı lezzetler için her an pratiktir ve adı üzerinde 'hazır'dır. Gerisi size kalmış...

Bu gün nor ve hellim karışımı bir iç harç ile yaptığım böreğin tarifini paylaşıyorum. Afiyetler...

Malzemeler
- 4 Adet yufka
-500 gr taze Nor
-200  gr Hellim
-1/2 demet maydanoz
-1/2 Çay kaşığı karabiber

Islatmak için
-1 Yumurta
-3 Su bardağı süt
-1 Kahve fincanı zeytinyağı

Üzeri için 
-Çörekotu (Garaçoçço)

Hazırlanışı
-Noru bir çatal yardımı ile ezelim ve rendelediğimiz hellim ile bir araya getirelim.
-İnce doğranmış maydanoz, ve karabiberi nor ve hellim karışımına katarak karıştıralım.
-Ayrı bir kap içerisinde yumurtayı çırpalım.
-Süt ve zeytinyağını yumurta ile bir araya getirip karıştıralım.
-Yağlamış olduğumuz bir fırın kabına yufkalardan birini serelim
-Geri kalan yufkaları birkaç parcaya ayırarak hazırladığımız sıvı karışıma batırıp süzerek ve aralara da hellimli nor karışımı serperek üst üste dizelim. Malzememiz bitene kadar bu işlemi devam ettirelim.
-En üste kalan sıvı karışımın tümünü dökerek çörekotu serpelim.
-190 derece önceden ısınmış fırında  altı ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Sıcak veya ılık servis edelim. Afiyet olsun...









4 yorum:

  1. Yufka konusunda size katiliyorum. Kesinlikle mutfaklarin kahramani! Eminim ki bu karisimla sahane olmustur boreginiz. Ben de degisik icler hazirlayip yapiyorum. Sizinkini de deneyecegim. Ellerinize saglik mutfak iscisi.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevilen bir tarif vermişsiniz.prarik ve leziz.
    Ben bu böreği yaparken süt yerine yoğurt koyuyorum ve kabarmasını sağlamak için biraz da maden suyu katıyorum. Denemenizi tavsiye ederim.
    Sizin tarifinizi en erken zamanda deneyeceğim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Maden suyu ve yoğurdu deneyeceğim. Katkınıza teşekkür ederim, sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.