Her geçen gün bakliyat ürünlerinin değerini ve önemini daha çok anlıyoruz. Hem doğanın dengesine, hem sağlığımıza katkısı, hem de ete kıyasla daha ucuz bir protein kaynağı olması son günlerde daha bir vurgulanır daha bir tekrarlanır oldu. Bizler de ihmal etmeden bakliyat ürünlerini sevdiğimiz şekillerde sofralarımızda bulundurursak doğaya, kendi sağlığımıza ve bütçemize katkı koyma yönünde adımlar atmış oluruz.
Bu gün, Bakliyat ailesinin güzellerinden Nohut pişirelim diyorum.
Malzemeler
-400 Gr Nohut
-1/3 kahve fincanı zeytinyağı
-1/3 Çorba kaşığı domates salçası
-1/3 Çorba kaşığı biber salçası
-1 adet kuru soğan
-Tuz
-Karabiber
Servisi için
- Maydanoz
Hazırlanışı
-Geceden yıkanıp ıslatılmış olan nohutlarımızı bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzelim
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında soldurup salça ile karıştıralım
-Nohutlarımızı salçalı karışıma ekleyip kısık ateşte 3-5 dk karıştırarak pişirelim.
-En son tuz ve karabiberi ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyelim.
-Önce yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar kaynatalım.
-İnce doğradığımız maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun...
Bu gün, Bakliyat ailesinin güzellerinden Nohut pişirelim diyorum.
Malzemeler
-400 Gr Nohut
-1/3 kahve fincanı zeytinyağı
-1/3 Çorba kaşığı domates salçası
-1/3 Çorba kaşığı biber salçası
-1 adet kuru soğan
-Tuz
-Karabiber
Servisi için
- Maydanoz
Hazırlanışı
-Geceden yıkanıp ıslatılmış olan nohutlarımızı bol suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzelim
-Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağında soldurup salça ile karıştıralım
-Nohutlarımızı salçalı karışıma ekleyip kısık ateşte 3-5 dk karıştırarak pişirelim.
-En son tuz ve karabiberi ve üzerini geçecek kadar suyu ekleyelim.
-Önce yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişene kadar kaynatalım.
-İnce doğradığımız maydanoz ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun...
En sevdigim yemektir. Her gun olsa yerim gibi geliyor. Nohutu bu kadar seven biri olarak, nacizane, bir oneride bulunmak isterim. Sizinkine ilaveten bol sarmisak koyuyorum ben. O kadar ki, sarmisak kokusu ta dusaridan duyuluyor. Humustan da bileceksiniz, sarmisak nohuta çok yakisiyor. Verdiginiz bu guzel tarif ve sahane anlatimlariniz icin çok teşekkürler. Sizi surekli takip ediyorum.
YanıtlaSilSarmısak iyi fikir. Deneyeceğim. Katkılarınıza ve desteğinize teşekkür ederim.
YanıtlaSilBakliyat ailesinin kıralı diyebiliriz ben nohut yemeğini etli veya kıymalı olarak pişiriyorum birde sizin yaptığınız gibi nohutun kabuğunu soymadan pişiriyorum böylece faydası iki katına çıkıyor ellerinize sağlık tariflerinizin devamını diliyorum
YanıtlaSilKatkı ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın...
Sil