2 Kasım 2018 Cuma

Zeytinli Bittacıklar (KIBRIS)

Bazen hızlıca ikramlık hazırlamanız gerekir. Bir sevdiğinizi ziyarete giderken götürmek, gelen bir misafiri hazırlıklı karşılamak veya okula gidecek ufaklıkların çantasına yerleştirmek üzere atıştırmalık birşeyler gerekir.

Böyle zamanlarda  elinizin altıda kendinize ait bir tarif mutlaka vardır. Bir de bunu not alır denerseniz elinizde güzel bir tarif daha olur. Beğenmezseniz bir bakıp unutursunuz. Canınız sağolsun...

Hamur için Malzemeler
-350 gr çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
-1 Paket maya
-1 Su bardağı ılık süt
-1 Su bardağı Zeytinyağı
-1 Adet oda ısısında sade maden suyu
-1 Adet yemeklik doğranmmış soğan
-Kuru nane (varsa taze nane de güzel olur)
-Bir çay kaşığı kimyon
-Tuz
-4-5 su bardağı un

Üzeri için
-1 Yumurta sarısı
-Susam

Hazırlanışı
-Oda ısısındaki maden suyu ve yağı ılık süt ile bir araya getirelim ve karıştıralım.
-Mayayı sıvı karışıma katıp karıştıralım.
-Azar azar, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuralım.
-Tuzu ve kimyonu da un ile birlikte katalım.
-Hamurumuzun mayalanması için 15-20 dakika üzeri nemli bir bezle örtülü şekilde bekletelim.
-Beklettiğimiz hamura, yemeklik doğranmış soğan, zeytin, nane ekleyerek yoğuralım.
-Arzu ettiğimiz büyüklüklerde zeytinli bittalarımızı şekillendirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
-Önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.




4 yorum:

  1. Bu tarif süper ötesi, az önce hem hellim koyarak hem de zeytinli bittacık yaptım. Çok leziz pratik üstelik de besleyici. Yaşasın mutfak işçisi iyi ki varsınız.lezet dostlarım bu tarifi en kısa zamanda yapmanızı öneriyorum.sevgilerimle(Emel)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Emel, insan becerikli olunca başka oluyor. Afiyetler olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sizin tarifleriniz gercekten çok guzel oluyor. Bu yuzden dort gozle bekliyorum. Zeytinsiz sofraya oturmayan biri olarak bunu da en kisa zamanda deneyecegim. Çok teşekkürler Mutfak Iscisi.

    YanıtlaSil
  4. Ben teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.

    YanıtlaSil

Katkınız için teşekkür ederim.