Ne çok severiz bu Bal Kabağı'nı. Minik halini, çiçekleri ile destansı dolmalar pişirmeyi, kabağın tazesini bazen haşlayarak bazen yahni yaparak sofralarımıza getirmeyi ve de irileşip kocaman Kırmızı Kabak haline dönüştüğünde Gabak Böreği yapmayı. Ne çok severiz bu Bal Kabağını...
Yahni Bal Kabağı için Malzemeler
-1 Adet orta boy yeşil Bal Kabağı
- Adet Kuru soğan
- 2 adet domates
-1 Çorba kaşığı domates salçası
-1/2 kahve fincanı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı
-Bal Kabağını güzelce yıkayıp, kullanmayacağımız kısımlarından ayırarak, irice küpler halinde doğrayalım.
-Yemeklik doğranmış soğanı, kabak ile birlikte tenceremize alalım ve yağı da ekleyerek hafifce solduralım.
-Domatesi rendeleyerek kabakların üzerine dökelim ve bir iki dakika pişirelim.
-Domates salçamızı ekleyelim ve karıştıralım
-Tuz, karabiberi ve üzerini örtecek kadar su ekleyelim.
-Kabaklar yumuşayıncaya kadar önce harlı, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun...
Zeytinyağlı Bal Kabağının Hazırlanışı
-Kabak uygun büyüklükte kesilerek kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
-Pişen kabak, suyundan süzülerek servis tabağına alınır.
-Üzerine limon suyu, tuz ve zeytinyağı eklenerek afiyetle yenir.
Kırmızı kabak ile yapılan börek tarifi de bloğumuzda Gabak Bittası (KIBRIS) başlığı ile yayınlanmıştır. Kırmızı Kabak ile yapılan çorbayı da denemek istiyorum. Tarifini bilen, uygulayan varsa benimle paylaşabilir mi?
Bir Kiprisli olarak , gözüm gönlüm şenleniyor yemekleri gördükçe ...eee, tabiii , ağzım da sulanmiyor değil ...
YanıtlaSilBu bizim kabağın Latince adını biliyor musunuz ?! Türkiye de bulmak için ...
Araştırdığım kaynaklarda "Cucurbita moschata" olarak geçiyor. İlginize teşekkürler. Sevgi ve afiyetle kalın.
Sil