
Glütensiz beslenmeye özen gösterenler için bir kek tarifim var bugün. Buğday unu kullanmadan oldukça güzel, değişik ve lezzetli olan bu keki çok seveceksiniz. Sonuç gerçekten başarılı. Buyurun...
Malzemeler
-4 yumurta
-3/4 bardak şeker (bir bardaktan az)
-1/2 Su bardağı zeytin veya ayçiçek yağı
-1 Maden suyu veya su
-250-300 gr Pirinç unu
-1/2 Su bardağı dövülmüş badem
-3 Paket kabartma tozu
-1 Paket vanilya
-1 Çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
-Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım
-Sırası ile yağ, madensuyu ,dövülmüş bademin yarısını karışıma ekleyip karıştıralım.
-Pirinç ununu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Yoğun bir kek kıvamı olmalıdır.
-Kabartma tozunu elekten geçirerek ekleyelim.
-Son olarak vanilyayı katıp karıştıralım.
-Kek malzemesinden bir bardak kadar ayırıp kakao ile karıştıralım.
-Kek hamurunu yağlanmış fırın kabına alıp kakaolu karışımı üzerine gezdirelim
-Ayırdığımız bademleri kekin üzerine serpiştirelim.
-Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Glutensiz olmasi harika! Ben colyak hastasiyim ve beslenme konusunda buyuk sıkıntılar cekiyorum. Bu tarif o kadar makbule gecti ki anlatamam .Çok teşekkürler Mutfak Iscisi
YanıtlaSilTarifi beğenmenize çok sevindim. Teşekkürler
SilGlüten alerjisi veya intoleransı olan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir kek tarifi verdiniz mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık çok güzel görünüyor tariflerinizin devamını dilerim.
YanıtlaSilTeşekkürler. Sağlıkla kalın.
Sil